הירשמו לעדכונים בצד ימין למעלה כדי להיות מעודכנים באופן יום יומי!
אם גלשתם לאתר באמצעות הטלפון הנייד, יש ללחוץ בתחתית העמוד על "הצג את הגירסה לאינטרנט" ובעמוד שיפתח יש להירשם בצד ימין למעלה.
![]() |
צילום: הדס ניצן |
מצרכים (לכ-2 צנצנות גדולות):
300 גרם שיבולת שועל שלמה
1/3 כוס טחינה מסורתית של "אחוה"
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס פיסטוקים מקולפים
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס זרעי צ'יה
1/2 כוס סירופ מייפל
1 וחצי כף נס קפה מגורען
1/3 כוס מים חמים (100 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים – שיבולת השועל,
הגרעינים, האגוזים, השקדים וזרעי הצ'יה.
3.
בקערה נוספת מערבבים את הטחינה
הגולמית, סירופ המייפל, נס הקפה המגורען והמים החמים.
4. מוזגים את תערובת הנוזלים על החומרים היבשים ומערבבים
היטב עד שכל התערובת סופגת את הנוזלים.
5. מעבירים לתבנית אפייה גדולה ומפזרים את התערובת בצורה
אחידה על פני התבנית.
6. אופים למשך כ-45 דקות, כשבכל 10 דקות פותחים את התנור
ומערבבים את התערובת. הגרנולה מוכנה כשהיא מקבלת גוון חום זהוב.
7. מוציאים מהתנור ומניחים בחוץ עד שהגרנולה התקררה לגמרי.
"חקלאי גרנות" מגישה מתכון לסלט מרהיב עם מיטב פירות ארצנו: סביצ'ה הדרים חגיגי.
סלט עשיר עם פילה דג דניס, מקושט בפירות הדר מפולטים, קרם פרש וגבינת חלומי, ומעליהם רוטב ויניגרט חלומי מפירות הדר.
![]() |
צילום הדס ניצן |
מצרכים (לכ-2 מנות):
1 פילה
דג דניס נקי מעור ועצמות חתוך לקוביות
1/2
תפוז מפולט של "חקלאי גרנות"
1/4
אשכולית אדומה מפולטת של "חקלאי גרנות"
1
קלמנטינה מפולטת של "חקלאי גרנות"
3
כפות קרם פרש
3-4
קוביות גבינת חלומי
קורט
מלח ופלפל
לרוטב הויניגרט:
1 מיץ
מחצי תפוז
1 מיץ
מחצי לימון
1 מיץ
מרבע אשכולית אדומה
1/4
כוס שמן זית
לקישוט:
מספר
עלי מיקרו כוסברה
סומק
![]() |
צילום הדס ניצן |
אופן
ההכנה:
1. מכינים
את רוטב הויניגרט: בצנצנת שמים את כל רכיבי הרוטב, הפירות הסחוטים ושמן הזית
ומשקשקים היטב לערבוב.
2. מסדרים
בצלחת את פיסות הדג, פלחי הדרים מפולטים, קרם פרש וקוביות חלומי.
3. מטפטפים
בעדינות את רוטב הויניגרט מעל וזורים קורט מלח ופלפל.
חברת "פרימור", יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מגישה לרגל החורף מתכון למרק פירות חם ומענג: מרק רימונים חורפי.
המרק עשוי ממיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור, בשילוב פירות חורף טעימים.
המתכון קל להכנה ומתאים כמנת ביניים בתפריט היומי וכשתייה חמה וטעימה בימי
החורף הקרים.
חורף נעים ובריא!
![]() |
צילום יולה זובריצקי |
מצרכים (לכ-4 מנות):
1/2 ליטר מיץ רימונים סחוט טבעי של "פרימור"
1 תפוח עץ
1 אגס
1 אפרסמון
2 מקלות קינמון + 4 מקלות קינמון קטנים לקישוט
אופן ההכנה:
1.
מחממים חצי מיכל מיץ רימונים סחוט של פרימור עם
2 מקלות קינמון (לא להביא לרתיחה).
2.
בקערה חותכים לקוביות את התפוח, אגס והאפרסמון
ומערבבים.
3.
מוזגים את הנוזל לכוסות ומוסיפים לכל כוס מקוביות
הפרי (כ-2 כפות לכל כוס).
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל החורף מתכון עם גרסה מקורית וטעימה למנה האהובה: סלט סביח עם טחינה מסורתית.
המתכון קל להכנה, עשיר בירקות צלויים וטריים המוגשים עם גרגירי חומוס וביצים קשות ומעל הכל, טחינה קטיפתית בנדיבות.
השימוש במתכון בטחינה גולמית חדשה של אחוה, באיכות פרמיום, המיוצרת
בשיטה מסורתית בטחינה דקה ובמליחות מעודנת ובעלת מרקם וטעם של הטחינות המסורתיות.
בתיאבון!
![]() |
צילום הדס ניצן |
![]() |
צילום הדס ניצן |
מצרכים (למנה זוגית):
1 חציל אחד בינוני חתוך לטבעות
1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים
2 ביצים קשות חתוכות לרבעים
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
5 כפות טחינה מסורתית של "אחוה"
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2-3 מלפפונים חמוצים פרוסים לפרוסות
1/4 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/4 פלפל כתום חתוך לקוביות
1/4 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פיתה חתוכה לרצועות
צרור עלי רוקט/ פטרוזיליה
1/4 כוס שמן זית להברשת הירקות והפיתה
![]() |
צילום יעל האן |
אופן ההכנה:
1. מברישים את טבעות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית ומכניסים
לקלייה בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
2. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות, מברישים את רצועות
הפיתות ומכניסים לקלייה עד שהן מזהיבות.
3. מרכיבים את הסלט: מניחים את עלי הרוקט/ פטרוזיליה בקערה
שטוחה, מפזרים מעל את גרגרי החומוס ופרחי הכרובית, מניחים את פרוסות החציל, הביצים
הקשות ופרוסות המלפפון החמוץ.
4. מערבבים את קוביות הפלפל הצבעוניות עם קוביות הבצל הסגול
ומפזרים מעל ומעליהן מניחים את רצועות הפיתה הקלויה.
5.
מכינים את הטחינה: 5 כפות טחינה מסורתית מדוללת במים, עם מעט לימון ומלח לפי הטעם. מערבבים עד לקבלת
מרקם קרמי.